donderdag 24 maart 2016

Curaçao deel 2: Eten

Eten hoort er natuurlijk ook bij en laat dat nou net één van mijn grootste hobby's zijn. Ik hou van eten, ik lus ook bijna alles en ik kan eigenlijk altijd wel eten. Al moet ik wel bekennen dat chocolade wel echt mijn allergrootste favoriet is. Dus gelijk een tip en stille hint voor iedereen: met chocolade maak je me altijd gelukkig. Ik ben ook zo'n iemand die met uiteten altijd foto's maakt van het eten. Vervolgens doe ik er eigenlijk nooit wat mee. Alleen als ik het op vakantie maak dan gaat het in mijn foto album tussen de andere vakantie foto's. En de meeste foto's van wat ik heb gebakken, gaat op facebook. Ik heb niet van alles wat ik heb gegeten op Curaçao een foto gemaakt maar wat ik wel heb, staat hieronder.


De foto hierboven is van mijn lunch op de eerste dag. We aten bij het eetcafé de Buren (echt een aanrader als je een keer op Curaçao komt) en daar had ik de Buren club. Het waren 4 plakken toast op elkaar met daartussen o.a. gebakken ei, bacon, kip, tomaat en sla (verder weet ik het niet meer zo goed). Daarbij zat patat zoals je kunt zien en whiskysaus en mayonaise.



De foto hierboven is van de Red Snapper. Tjaa... als je Snapper heet, dan moet je wel een keer de Snapper proberen. Deze was alleen gefrituurd dus ik vind dat ik nu nog een keer de niet gefrituurde variant moet proberen. O en deze week kwam ik op een menu de dog Snapper tegen (ik had geen idee dat er meerdere soorten Snappers waren) dus ik vind dat ik die ook nog een keer moet proberen. Maar nog even over deze Snapper. Hij was lekker! Tjaa.. dat kan natuurlijk ook niet anders. Ik vond het zelf smaken als witvis. Zoals je ziet kreeg ik een hele vis op mijn bord. Ik vond het zelf wel hilarisch maar het eet alleen niet heel handig. Ojaa.. dit was mijn avondeten op de eerste dag.


En dan het toetje op de eerste dag: Chocolat Lovers. Zeeeer toepasselijke naam voor mij. Het was chocolade ijs met vanille ijs en nog chocoladesaus (warme) en nog 2 stukjes brownie die nog warm was en heeeel erg lekker. Verder zat er nog slagroom op en we kregen in een buisje (ik vond het op een reageerbuisje lijken) likeur die we erover konden doen. Het toetje heb ik niet helemaal opgegeten hoor. Ik heb het gedeeld met Renate. Het toetje was heeeerlijk!



Een cocktail hoort er natuurlijk bij op vakantie. De tweede avond gingen we naar het gebied Jan Thiel en hebben we gegeten bij Zeist (ook een aanrader. Het eten is heerlijk alleen is het er niet heel goedkoop). Ze hadden een gedeelte terras op het strand en daar zijn wij natuurlijk gaan zitten waar we konden genieten van de zonsondergang. De linker cocktail was van mij. Ik had een Mojito en natuurlijk was deze Mojito lekker!


En toen kwam het eten. Al het vlees en vis grillen ze daar. Ik had een kipspies. In Nederland zou je er normaal twee krijgen maar hier kreeg ik er 1. Als bijgerechten hadden we patat, aardappelpartjes, tomatensla en nog tomaat met mozzarella. Je kreeg niet heel veel eten maar het was wel heerlijk en we zaten alsnog wel goed vol.


En dan het toetje. Het heette een shuffle en je kon er dan verschillende dingen door doen. Ik had met m&m's alleen waren dit nep m&m's (dus niet de echte). Eigenlijk was het dus een Mcflurry m&m's van de McDonald's maar dan van een ander merk. Het softijs was heerlijk. Het toetje zelf was ook lekker alleen had ik de volgende dag op het strand ook een shuffle met chocolade bolletjes en chocoladesaus en die was toch wel een stuk lekkerder. Die was echt heeerlijk!


Achter deze foto hierboven zit een verhaal. Dat verhaal bestaat uit 2 delen. Met het ene deel van het verhaal zal ik jullie niet vervelen. Het tweede deel van het verhaal is dat ik naar de Starbucks moest omdat deze niet op Bonaire zit en wel op Curaçao. Ik kom in Nederland bijna nooit bij de Starbucks. Als ik op vakantie ben en er zit een Starbucks dan moet ik daar gewoon heen. De koffie is daar heerlijk en ze hebben heerlijke snacks voor erbij. Ik ging eigenlijk voor de double chocolat muffin want die zijn echt goddelijk bij de Starbucks maar die hadden ze niet. Ze hadden wel de double chocolat brownie en die was opgewarmd en ook goddelijk!


Een beetje vreemde foto zie ik nu maar dit was het avondeten van de laatste avond. Het was Keshi Yna, een lokaal gerecht (het middelste potje). Het is kaas gevuld met o.a. kip en tomatensaus. Daarbij had ik aardappelpartjes en sla. Helaas heb ik geen foto van mijn toetje. Het was cheesecake met slagroom en was erg lekker! Later hebben we nog met z'n drieën een stukje appeltaart gedeeld. Deze was zelfgemaakt, was nog warm en er zat slagroom bij. Met andere woorden: heeeerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten