Je bent zo op Curaçao. We gingen met een klein vliegtuigje (niet zo'n heel klein propellervliegtuigje maar wel iets groter) en het was ongeveer een kwartier vliegen. Alles eromheen duurde langer dan het vliegen zelf. De heenweg legden ze zelfs uit hoe het zit met reddingsvesten etc. Het lichtje van de riemen was ook maar heel kort uit. Hieronder heb ik nog even een foto gedaan van ons vliegtuigje.
We vlogen 's ochtends rond half 11. Ons hotel lag midden in Willemstad wat wel gunstig was voor ons. Het was niet moeders mooiste hotel maar dat is ook niet nodig voor 3 dagen. We hadden in ieder geval airco op de kamer. In die 3 dagen hebben we natuurlijk ook dingen ondernomen. Waaronder Willemstad verkennen. Hieronder even een paar foto's van Willemstad.
De foto hierboven is de drijvende markt. Elke ochtend heel vroeg komen er mensen uit Venezuela met hun bootjes en groente en fruit naar Willemstad om daar groente en fruit te verkopen.
De beroemde Koningin Emmabrug. Deze brug drijft op het water en hij vaart eigenlijk open als boten er langs moeten.
En nog een keer de beroemde brug als het donker is. Dan gaan er dus lichtjes aan.
Deze letters stonden midden in Willemstad. Ook hadden ze hetzelfde maar dan met Curaçao.
Naast Willemstad verkennen, zijn we ook naar een paar stranden geweest. Naar deze stranden zijn we met de bus gegaan en het voordeel hiervan is dat je gelijk wat van het eiland ziet. Ook gingen we nog quad rijden. Zodra ik de foto's hiervan heb, ga ik daar nog uitgebreid verslag van doen.
Zelf vind ik Bonaire mooier dan Curaçao. Om het verschil te omschrijven: Bonaire is meer een dorp en Curaçao een stad. Bonaire is ook veel dunner bevolkt dan Curaçao. Curaçao is veel toeristiser (is het wel een woord? En zo ja, hoe typ je het eigenlijk?) dan Bonaire. Ook vonden wij het erop lijken dat Curaçao meer armoede heeft dan Bonaire. Op Curaçao ligt veel meer afval op straat en veel huizen zijn minder mooi afgewerkt.
Op Curaçao hebben ze de Antilliaanse gulden. €1 is ongeveer gelijk aan 2 Antilliaanse gulden. Wat een beetje gek is, is dat je op Curaçao op veel plekken ook met de dollar betalen. Het is een beetje hetzelfde als wij in Nederland zouden zeggen: We hebben wel de euro maar je mag hier ook met ponden betalen.
Natuurlijk kan ik niet alles van één weekend in één verhaal kwijt. Dan zou het wel een heel lang verhaal worden. Daarom heb ik maar besloten om het in meerdere delen te doen. Dit was dus deel 1 en de komende dagen zal ik meer over Curaçao vertellen.
Hoi Karen,
BeantwoordenVerwijderenOoit leerde ik 'jaloers zijn is dom', maar als ik die zonnige kleurrijke foto's van jou zie en lees hoe fijn jij het daar hebt, ja dan zou ik daar ook wel even willen zijn, iets langer dan een weekend. Nou ja, dromen is ook fijn.
veel liefs van mij